Tea Tree etherische olie Geurwolkje

8,95

Excl. BTW: €7,40

Excl. BTW:
€7,40
Model:
tea-tree-olie
Levertijd:
1-3 werkdagen
Merk:
Geurwolkje

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Tea Tree Olie 100% etherische olie 10ml

Heb je een lage weerstand? Ben je toe aan een frisse en opwekkende geur in huis? Heb je misschien een slechte huid, of een lage weerstand?

Tea Tree etherische olie desinfecteert en verspreidt een verfrissende en opwekkende geur. De Australische Aboriginals ontdekten als eerst de helende werking van de Tea Tree bladeren. Zij maakten thee of klei van de bladeren.

Tea Tree olie en jouw gemoedstoestand

De Tea Tree olie heeft een ontspannende werking en bestrijdt vermoeidheid en nervositeit. De helende werking van de bladeren stimuleert herstel van spieren en organen en vermindert de effecten van griep, een kriebelhoest en keelpijn. De olie werkt antibacterieel en verbetert de conditie van je huid, je weerstand en je luchtwegen. 

 

Veiligheid
Etherische olie wordt gemaakt van planten, plantenwortels, kruiden en bloemen. De meeste etherische oliën bestaan uit een samenstelling van meerdere stoffen. Etherische olie is in kleine hoeveelheden nuttig of prettig, maar in grote hoeveelheden kan het giftig zijn. Denk hierbij aan een kopje koffie en de cafeïne die daarin zit. Een paar kopjes zijn lekker, maar als je er 100 zou drinken, moet je naar het ziekenhuis.

Bij het verdampen van etherische olie in een aroma diffuser of op een tissue, speelt het gevaar bij inademen geen rol.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het gebruik van etherische olie:

Veiligheid
Directe aanraking met de huid en ogen moeten vermeden worden. Komt het wel in contact met de huid, dan kan dit irritaties veroorzaken. Voor gebruik op de huid adviseren wij dit altijd te verdunnen met een basis olie. 

Omdat onze etherische oliën puur zijn kunnen ze allergische reactie veroorzaken. 
Etherische olie is zeer geconcentreerd. 
Voor je de etherische olie op je huid aanbrengt adviseren wij eerst te testen of je geen allergie hebt door middel van een druppel etherische olie op de binnenkant van je pols of elleboogholte aan te brengen.

Omdat etherische olie zo geconcentreerd is kan het giftig zijn voor in water levenden organismen en kan hierbij op de lange termijn schadelijke effecten veroorzaken. Draag geschikte handschoenen bij het gebruiken van de olie en houdt het buiten bereik van kinderen. Bij het geval van orale consumptie, direct een arts raadplegen. 

Elke pure etherische olie kan van nature dipenteen/limoneen bevatten, dit is onvermijdelijk maar dit  is ook natuurlijk. Deze stof komt van nature voornamelijk voor in citrusolie en wordt gewonnen uit de schil. Het komt verder ook voor in de olie van bloemen en zaden. Limoneen komt in veel planten voor, met name D-limoneen in de etherische olie van citrusvruchten.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder